Możesz zarobić nawet 1000 złotych na swojej stronie www - sprawdź jakie to proste!

GooglePageRank na Twoje www

strony WWW w Legnicy
fotografia ślubna Legnica
odszkodowania euco
Psycholog, Hipnoterapeuta, Szkolenia
Salon kosmetyczny Opole depilacja Opole Ogrodzenia Solidne Wykonawstwo
ogłoszenia DARMOWE
Pobierowo Pensjonaty oraz Zdjęcia na płótnie
Kredyt bez zaświadczeń
prace licencjackie
wideofilmowanie łódź
naklejki ścienne
przedłużanie włosów
Szklarska Poręba Apartamenty
program odchudzający
joga Wrocław
Kategorie: Wszystkie | Google SEO | Kuchnia | Prywatne | Strony www
RSS

Kuchnia

poniedziałek, 14 maja 2012

Do przygotowania:

1,5 lub 2 serki topione (polecam Hohland

przyprawy: bazylia, pieprz, majeranek, lubczyk

makaron typu świderki

łyżka masła lub margaryny z masłem

1 rosołek (najlepiej wołowy)

amarantus

 

Nalej do garnka około 1,5 litra wody, zagotuj, dodaj rosołek. Gdy rosołek się roztopi, dodaj masło lub margarynę. Pokrój na nieduże kostki serek topiony i dodaj do wrzącego rosołu. W międzyczasie zagotuj makaron świderki. Często mieszaj zupę a gdy już serki się roztopią, dodaj przyprawy.

Zupka jest bardzo szybka w przygotowaniu, niezwykle prosta i tania. Smakuje znacznie lepiej niż ta z torebki :)

Tagi: ser zioła zupa
18:46, ewebprojects , Kuchnia
Link
poniedziałek, 11 maja 2009

Uwielbiam zupy wszelkiego rodzaju. Dziś podzielę się swoim przepisem na szczawiową.

Zupę szczawiową najlepiej przygotować ze świeżego szczawiu. Świeży szczaw jest znacznie lepszy niż ze słoika. Obecnie nie ma problemu z zakupem szczawiu czy zerwaniem go na łącę, więc serdecznie polecam ten przepis.

Potrzebne składniki:

około 20-25 dag szczawiu

2 kostki (rosołowe, warzywne)

suszona włoszczyzna

świeża włoszczyzna 

łyżka masła do smażenia

ziemniaki (z 8 ziemniaków średniej wielkości)

wędzony lub gotowany boczek (wystarczy 1 grubszy plasterek)

kawałek wędzonej kiełbasy

1 duża cebula

śmietana

5 jajek

kilka kromek chleba

 

Sposób przygotowania:

Szczaw pokroić na kawałki i podsmażyc na maśle na patelni. Dodać odrobinę wody.  

Do garnka z wodą wrzucić 2 kostki rosołowe, włoszczyznę i ziemniaki pokrojone w drobną kostkę. Wrzucić usmażony szczaw. Usmażyć kiełbaskę, boczek i cebulę i wrzucić do zupy.

Ugotować jajka.

Pokroić chleb w kostkę i usmażyć na oleju.

Zabielić zupę śmietaną z mąką, wrzucić pokrojone na ćwiartki jajka, usmażony chleb (grzanki) i podawać na stół.

Zupka jest przepyszna i sycąca.

Smacznego! 

 

16:38, ewebprojects , Kuchnia
Link
 
1 , 2