Możesz zarobić nawet 1000 złotych na swojej stronie www - sprawdź jakie to proste!

GooglePageRank na Twoje www

strony WWW w Legnicy
fotografia ślubna Legnica
odszkodowania euco
Psycholog, Hipnoterapeuta, Szkolenia
Salon kosmetyczny Opole depilacja Opole Ogrodzenia Solidne Wykonawstwo
ogłoszenia DARMOWE
Pobierowo Pensjonaty oraz Zdjęcia na płótnie
Kredyt bez zaświadczeń
prace licencjackie
wideofilmowanie łódź
naklejki ścienne
przedłużanie włosów
Szklarska Poręba Apartamenty
program odchudzający
joga Wrocław
Kategorie: Wszystkie | Google SEO | Kuchnia | Prywatne | Strony www
RSS
poniedziałek, 14 maja 2012

Do przygotowania:

1,5 lub 2 serki topione (polecam Hohland

przyprawy: bazylia, pieprz, majeranek, lubczyk

makaron typu świderki

łyżka masła lub margaryny z masłem

1 rosołek (najlepiej wołowy)

amarantus

 

Nalej do garnka około 1,5 litra wody, zagotuj, dodaj rosołek. Gdy rosołek się roztopi, dodaj masło lub margarynę. Pokrój na nieduże kostki serek topiony i dodaj do wrzącego rosołu. W międzyczasie zagotuj makaron świderki. Często mieszaj zupę a gdy już serki się roztopią, dodaj przyprawy.

Zupka jest bardzo szybka w przygotowaniu, niezwykle prosta i tania. Smakuje znacznie lepiej niż ta z torebki :)

Tagi: ser zioła zupa
18:46, ewebprojects , Kuchnia
Link
czwartek, 05 kwietnia 2012

Z okazji świąt Wielkanocnych warto podzielić się swoim przepisem na żurek. Zupka prosta w zrobieniu więc do roboty :)

Składniki

  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • pora
  • kawałek selera
  • pietruszka
  • cebula
  • listek laurowy
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 80 dag ziemniaków
  • ząbek czosnku
  • 1/2 l zakwasu na żur
  • 125 ml śmietany
  • chrzan
  • 10 dag kiełbasy wędzonej lub innej
  • majeranek, sól
  • pieprz

Etapy przygotowania

Marchewki, pietruszkę i seler obrać, umyć i posiekać na małe kawałki.

Cebulę i porę usmażyć na patelni. W międzyczasie dodać boczek.

Warzywa włożyć do rondla, zalać 1 l zimnej wody, dodać listek laurowy i ziele angielskie, posolić i gotować 20 minut.

Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w dużą kostkę.

Warzywa wyjąć z wywaru, włożyć ziemniaki i boczek z cebulą, gotować 15 minut. Wlać żur ze śmietaną i zagotować. Ja czasem dodaję jeszcze trochę chrzanu.

Dodać obrany i rozgnieciony czosnek, przyprawić solą i majerankiem. Żur podawać z kiełbasą pokrojoną w plasterki.



Tagi: żurek
20:50, ewebprojects
Link
 
1 , 2 , 3 , 4 , 5 ... 11